Så mycket humor....

Den här tjejen hade jag gillat att leka med om jag var 7 år eftersom hon är så fnissig och busig och har så mycket humor. Hennes temperament hemma är inte alltid det roligaste men när hon är glad så smittar det av sig. Idag har jag varit hemma med Agnes eftersom hon är toksnorig och det blir många skratt. 
 
Emil bröt ihop när han förstod att jag skulle vara hemma med Agnes och vanligtvis brukar han få vara hemma med men idag kände jag att det var dags att bara pyssla om Agnes. Jag föreslog att jag skulle hämta honom tidigare och då tyckte han att kl 09 var lagom. Eh, nej. Jag hämtade Emil kl 13. 
 
När jag skulle hämta Emil frågade jag Agnes om hon kunde vara hemma själv medan jag körde ner och hämtade lillebror på dagis.
- Eh, ja. 
Som den oroliga mamma jag är så...
- Vad ska du göra när jag är iväg då?
- Eh, mamma. Först ska jag leta upp godis i skåpen som jag ska äta, sedan ska jag leka med alla Emils leksaker (som hon aldrig får röra när han är hemma) och sedan ska jag dricka ett glas vatten och då kommer jag tappa glaset så det går sönder och då ska jag försöka gömma det i soporna och låtsas som inget har hänt och sedan ska jag ta dina trosor i garderoben och använda som BH......
Jag bröt ihop som jag skrattade. Hennes humor är alldeles för lik min och jag vet om det inte är så smickrande för min del att ha samma humor som en 7-åring...
 
 
Idag började projekt ommålning av huset och en stor ställning har rests på framsidan av huset. Magnus är ute och skrapar/tvättar fasaden medan jag är förvisad till markservicen. Eftersom Magnus oftast gör allt här hemma (mat, barn, disk) så tycker jag det är ganska mysigt att få vara "hemmafru". Tänk att traditionella könsroller kan kännas helt okej ibland.
 
Agnes funderar mycket på krig nu. Hon har haft tre mardrömmar nu med krig och jag har dött i alla drömmarna. Det var krig mellan mig och lillebror (det kan väl ändå inte vara möjligt att han vann?!?), det var krig där Agnes skulle välja mellan mig och Alma och hon kunde inte bestämma sig och då dog vi båda och sedan var det en tredje krigsdröm som jag inte minns. Hon har det jobbigt i alla fall. Där är så mycket funderingar.
 
Idag öppnade hon en tatueringsstudio och hon fick faktiskt måla mig med tuschpennor i svanken. Jag vet inte vad jag förväntade mig men det blev en eldsprutande drake i alla fall....
 
Gossen är arg, arg, arg och har klivit rakt in i sexårstrotsen. Han är inte i närheten av Agnes trots än men det känns skönt att veta att det kommer bli lugnare så småningom. Agnes vet hur det är och konstaterar ibland "Nu mamma, nu har Emil kommit in i trotsåldern....". Jo tack, vi vet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0