Lugnet efter stormen eller är det före?

 

Det är ju lugnet efter stormen fast eftersom det är söndag och ännu en fullbokad vecka väntar så känns det som lugnet före stormen..... Barnen sover gott i sina egna sängar men jag hoppas att minst ett av dem tassar in till mig eftersom Magnus jobbar hela natten. Ikväll åkte vi pulka hela familjen. Jättekul. Magnus och Zacke lyckades åka tillsammans på en pulka, vilken syn :)
 
Äntligen börjar Emil uppskatta även den vita årstiden. Förra året var det mest gnäll och han gillade inte att åka pulka. Nu far han ner för backen som en galning och drar glatt upp sin pulka igen. 
 
 
 
Helgen har varit lugn och det har blivit en massa julbak. Igår gjorde jag pepparkakskolor, turkiskpepparkolor, vaniljknäck, klenor (helt misslyckade) och idag blev det smaksatta maränger. Nästa helg blir det nog saffransskorpor, nytt försök med klenor, någon fudge och något med mandelmassa....
 
Emil är bästa hjälpredan och när vi gick på Ekohallen förra helgen så passerade vi först alla leksakerna och det var lite smått hysteriskt där ett tag och sedan när vi gick vidare så kom vi till köksgrejerna. Emil sken upp som en sol, hämtade en stor fin kastrull och visade för oss "en så'n önskar jag mig av tomten!!!". Nu har vi ju inte kvar leksaksspisen längre men han är väldigt intresserad av matlagning.
 
 
Lycka för Agnes är att vara med kompisar. I lördags var Alma här och de var ute och härjade i snödrivorna hur länge som helst. Idag har hon varit inne hos Elis och lekt. När hon kom hem efter ca 2 h lek så satte hon igång och började leka mamma, pappa, barn med Emil med det samma. Jag är imponerad av våra barn. De bråkar nästan aldrig utan har väldigt kul tillsammans, än så länge (fast idag slog faktiskt Emil till Agnes med en pinne, rakt i ögat). Ikväll berättade jag för barnen att det var söndag och att de skulle i säng tidigt eftersom det är dagis i morgon. Agnes utbrast "YES!!" och jag kunde lugnt konstatera att hon var trött på helgen. I morgon får hon äntligen träffa sina dagiskompisar igen.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0