Besök och STORSHOPPING

Idag har farmor och farfar varit här. Jag ägnade ca 5 timmar åt att handla all mat som vi ska ha på julafton. Det var fler än jag som handlade mat idag.... 
 
I år har vi valt att handla ungefär samma grejer som vi brukar men inte så mycket. Tar det slut så tar det slut och det är bara bra så slipper vi äta t ex prinskorvar i en vecka sen. 
 
  
Magnus var med barnen på biblioteket förra veckan. De gillar att vara där och vi är där alldeles för sällan. Alla borde utnyttja bibblan ofta så kommunen inte får för sig att lägga ned bibblan. I morgon blir det till att fixa revben, köttbullar, koka och griljera skinka. Röja. På måndag ska jag göra gubbröra och 2 sorters vegetarisk sill. Jag tror att läget är under kontroll nu. Iiiih vad mysigt. Snart är det julafton och barnen är hemma.
 
Agnes har mycket funderingar på tomten. Igår berättade hon att när tomten kommer så ska hon fråga honom var han har sina renar och hon ska ta på sig sina skor och följa med honom ut så hon får träffa renarna....okej. Sedan frågade hon idag om Emil verkligen kan få så många paket av tomten eftersom Emi inte är så snäll och tomten brukar ju fråga "finns här några snälla barn?". Vad kommer det bli av den här lilla Agnes? Vilka funderingar!
  
 
 
Måste bara lägga in lite recept så jag inte glömmer dem. Dessa måste jag göra även nästa jul!!!
 
Mars Krispis
 
4 Mars bars
90 g smör
50 g rice krispies

Smält ihop smör och mars på svag värme till en jämn smet. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner rice krispies. Fördela ca 25 st klickar på ett bakplåtspapper och låt dem stelna.

 

Klenor

250 gr smör
3 dl socker
5 ägg

1 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
15 dl vetemjöl
Rivet skal av 2 citroner

2-3 paket kokosfett till fritering
2 dl vetemjöl till kavlingen, dag 2

Gör så här

1. Ta rumstempererat smör i kuber och 3 dl socker, röres (vispa med elvisp) till det är ljust och poröst.
2. Blanda därefter ner ett ägg i taget under omrörning.
3. Ta grädden, 10 dl av vetemjöl och bakpulvert samt citronskalet och blanda ner i smeten.
4. Fortsätt arbeta in de sista 5 dl vetemjöl i smeten.
5. Täck över degen och låt den stå i kylskåpet cirka ett dygn.

6. Ta lagom del av degen och kavla ut den tunt, ca 2-3 mm.
7. Sporra (skär med kniv om du inte har sporre) ut 3 cm breda och 10 cm långa bitar, gör en skåra i miten ca 2-3 cm lång på varje bit.
8. Trä in den ena snibben genom skåran så att degen blir vriden. Gör klart alla före nästa moment!

9.  Värm kokosfettet i stadig kastrull med lock till (om olyckan skulle vara framme).
10. Lägg ner några klenäter åt gången.
11. Fritera cirka 1 minut på varje sida. Ta upp och låt dem rinna av på galler. Rulla i socker.

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0