Äggpickning

Jaha, då var påsken över...och fort gick det! Agnes, Natta och Emil hade målat ägg och vi (eller mest jag förresten) hade pratat väldigt mycket om att vi skulle picka ägg. Agnes tjatade hela dagen om när vi skulle picka ägg och till slut så blev det då dags för påskfirande på fredagskvällen med både mormor och morfar och farmor och farfar. Agnes satt bredvid mormor och var väldigt ivrig över äggpickandet. Hon hade valt ut ett av sina ägg som dessutom hade extradekorerats med klistermärken...inga kommentarer...hon har mycket vilja kan vi väl säga. Mormor och Agnes skulle börja picka och slog äggen mot varandra. PAAANG!! Så gick Agnes ägg sönder. Tystnad. Gråt. Skrik. DUMMA MORMOR. Ägget kastades iväg på bordet och sedan rusade hon bort till mig (som dessvärre blev tokarg efter ett tag). Vi hade glömt berätta att äggen går sönder när man pickar ägg och att det är det som är hela grejen. Hon var arg, ledsen och förstod ingenting!

Mormor och morfar hade med sig en massa presenter till Agnes och Emil från Bibbi. Agnes tog genast på sig Mimmitröjan och den är redan nytvättad till morgondagens dagisdag. Vi fick en massa saker av Iris och Bengt och mamma och Anders. Tack alla! Vi gick inte ner i vikt den här påsken heller... :)
Idag har vi varit hos Iris och Bengt. Vi testade att lämna barnen där medan vi åkte till IKEA. Det gick JÄTTEBRA!! Jag var inte orolig för Agnes men lille lurven...men det gick så bra så han ville inte åka med oss hem sedan. Emil ville att farmor skulle tvätta honom efter middagen och gick bara och ropade efter farmor hela tiden. När vi skulle åka hem så stod vi andra färdiga vid ytterdörren medan Emil vandrade rundor i TV-rummet. Vi ropade och sa "Emil, kom nu....annars åker vi hem. Vill du stanna hos farmor och farfar när vi åker hem?" "Jaaa" svarade Emil och gick till farmor och farfar! Roligt att gossen äntligen börjar bli lite social!
Ikväll pratade jag och Magnus om när Agnes var liten och hela tiden sa till oss att vällingen var för varm och då skulle vi gå och låtsaskyla den. Det var en kul grej som hon höll på med. Agnes kom ihåg detta och sa till Magnus "ååååh, vad tiden går fort..." Vår lillgamla gumma. Hon har varit jätteduktig idag och lekt med sina kusiner hos farmor och farfar. Hon fick ett bryt när vi skulle åka hem för jag började skala hennes banan i bilen och det skulle hon ju själv göra. Resultatet blev en bil med bananklet i hela baksätet...ibland är det tröttsamt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0